2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİME GİRİŞ SINAVI SONUÇLARI

Sınav sonuçları için aşağıda yer alan anabilim dallarının üzerine tıklayınız.

Yüksek lisans programları için başarı ölçütü: Bilim sınavı ve/veya mülakat sınavından 100 puan üzerinden en az 50 puan alamayan aday doğrudan başarısız sayılır. Toplam başarı notu 60 puan ve üzeri olan adaylar başarılı kabul edilir ve puanlar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır.

Doktora programları için başarı ölçütü: Bilim sınavı ve/veya mülakat sınavından 100 puan üzerinden en az 50 puan alamayan aday doğrudan başarısız sayılır. Toplam başarı notu 65 puan ve üzeri olan adaylar başarılı kabul edilir ve puanlar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır.

1. Kesin kayıt yaptırmak isteyen adaylar 12- 16 Eylül 2022 tarihleri arasında lisansüstü başvuru yapılan programdan, “Öğrenci Online Kayıt Kılavuzunu” kullanarak kesin kayıt yapabilirler. Öğrenci Online Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

1. 12- 16 Eylül 2022 tarihleri arasında tezsiz yüksek lisans öğrencileri, kesin kayıtlarını tamamlamalarını müteakip herhangi bir Halkbank şubesi veya ATM’lerinden öğrenim ücretini yatırdıktan sonra ders kaydı yapabilirler.

1. Herhangi bir Yükseköğretim Kurumunda kaydı olan Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin kaydı yapılmayacaktır.

1. 12- 16 Eylül 2022 tarihleri arasında kesin kaydını yaptırmayan adaylar haklarından vazgeçmiş sayılır. Yerine yedek adayların kayıtları 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

1. Kesin kaydını tamamlayan öğrencilerin 12- 16 Eylül 2022 tarihleri arasında ders seçimi yaparak kayıtlarını onaylamaları gerekmektedir. Ders Kayıt Yenileme Kılavuzu için lütfen tıklayınız.

1. Yatay Geçişe hak kazanan öğrenciler sisteme yüklenen ilgili belgelerle birlikte Enstitümüze şahsen başvuracaklardır. Yatay Geçiş başvuru sonuçları İçin tıklayınız.

• 09 Eylül, 2022