Genel Bilgiler
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans programı 2021 yılında açılmış ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında ilk öğrencilerini kabul edecektir. Bu programı tamamlayan mezunlar, fizyoterapi ve rehabilitasyonun çeşitli özelleşmiş alanlarındaki klinik ve akademik çalışmalarında uzmanlık düzeyinde derinleştirdiği ve geliştirdiği yeterlilikleri kullanabilir ve ileri düzeyde mesleki uygulama ve araştırma yapabilir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon yüksek lisans mezunları “yüksek lisans” derecesi alarak mezun olurlar.
Programın Misyonu
Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında bilimsel ve teknolojik gelişimleri izleyen, eğitim, araştırma ve uygulamalarında ileri ve derin bilgi, beceri ve tutum kazanmış, bilgilerini klinik ve bilimsel çalışmalarla bütünleştirebilen, sonuçlarını yorumlayabilen, yaşam boyu öğrenmeye devam edebilen, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili eğitim programlarına katkı verebilen, ulusal ve uluslararası düzeyde uzman fizyoterapistler yetiştirmek.
Programın Vizyonu
Programın temel hedefi bilgiye ulaşma, bilgiyi sunma, paylaşma, üzerinde tartışma yapma becerilerine sahip; yeniliklere açık, problemler karşısında güncel analitik araçları uygulayarak çözümler üretebilen, profesyonel ve etik değerlere sahip, iletişim becerileri güçlü mezunlar yetiştirmektir.
Programa Başvuru Şartları
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında lisans diplomasına sahip olmak.
ALES (SAY/EA) puan türü ile Lisansüstü Eğitim Enstitü Kurulu tarafından belirlenen ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Senatosu tarafından onaylanan ALES ve Yabancı Dil taban puanına sahip olmak.
Programın İçeriği
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı 2 ders dönemi ve 2 tez dönemi olmak üzere 4 dönemden oluşmaktadır.
Eğitim Türü
Tam zamanlı 1. Öğretim
Eğitim Dili
Türkçe
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin, 60 AKTS kredisinden az olmamak koşulu ile en az 7 ders, bir seminer dersi ile tez çalışmasını başarmış olması ve toplam 120 AKTS kredisini alması gerekmektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri
Mezunlar, araştırma ve geliştirme bilgi ve becerilerine sahip olarak fizyoterapi ve rehabilitasyonun ilgi alanlarında geniş bir istihdam imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda, yurt içinde veya yurt dışında çeşitli üniversitelerde, araştırma birimlerinde çalışmalarına devam edebilirler, doktora programına başvurabilirler.