Programlar

GENEL BİLGİ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanlığı 2021 yılında kurulmuş olup 2021-2022 öğretim yılında ilk öğrencilerini alacaktır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programı, lisans yeterliliklerine dayalı gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi verilen ve dört yarıyıl süren akademik bir programdır. Eğitim dili Türkçedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı; Turizm açısından ve ekonomik olarak büyük bir önem arz eden gastronominin akademik bir disiplin olarak ele alınması ve eğitiminin de akademik bir çerçevede verilmesi gerekliliğini düşünerek açılmıştır. Böylelikle gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki bilimsel çalışmalara katkı sağlanması, alanında yetkin akademik personel yetiştirilmesi, bilgi ve becerisiyle öne çıkan yönetici ve şef gibi insan kaynaklarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

 

GENERAL INFORMATION

The Department of Gastronomy and Culinary Arts was established in 2021 and will receive its first students in the 2021-2022 academic year. Gastronomy and Culinary Arts Master's Program, which provides gastronomy and culinary arts education based on undergraduate qualifications. It is an academic program that lasts four semesters. The language of instruction is Turkish. Gastronomy and Culinary Arts Department Master's Program with thesis; It was opened with the consideration that gastronomy, which is of great importance in terms of tourism and economically, should be handled as an academic discipline and its education should be given in an academic framework.